Menu
User Avatar Image

Splash screen not loading correctly

posted by corpaul on - last edited - Viewed by 621 users

Hi,

I am trying to get Tales of Monkey Island working, but I have a problem with the splash screen. The splash shows HTML instead of a webpage:
monkeyisland.jpg

does anyone know how to fix this?

15 Comments - Linear Discussion: Classic Style
  • It looks like it's failing to run the javascript. You could try checking that Java is installed on your PC and up to date:

    http://java.com/en/download/index.jsp

  • @Graxer said: It looks like it's failing to run the javascript. You could try checking that Java is installed on your PC and up to date:

    http://java.com/en/download/index.jsp

    I'm 100% certain my Java is working correctly. Also, not only the Javascript is not loaded, but the complete HTML is not rendered :(

    I have tried to update my .NET framework, DirectX and Internet Explorer but they were not the problem.

  • User Avatar Image
    DjNDB Moderator

    @corpaul said: I'm 100% certain my Java is working correctly. Also, not only the Javascript is not loaded, but the complete HTML is not rendered :(

    I have tried to update my .NET framework, DirectX and Internet Explorer but they were not the problem.

    Java and JavaScript are two different things. Neither one is related with the rendering of HTML. JavaScript is used to manipulate content of the Website after it was rendered.

    You could check the security settings of your Internet Explorer.
    I could also imagine that some kind of security software interferes with loading the website properly.

    Depending on whether you have XP or Vista you should try one of these:

    Msconfig for Windows XP:
    To Boot Clean in Windows XP

    1. Click Start --> Run --> Type MSCONFIG --> Click OK
    2. On the General tab, choose Selective Startup
    3. Uncheck Process SYSTEM.INI file
    4. Uncheck Process WIN.INI file
    5. Uncheck Load Startup Items
    6. Click on the Services tab
    7. At the bottom, check Hide All Microsoft Services
    8. Uncheck all boxes in the window or click the button labeled Disable All
    6. Click OK
    7. Click Restart
    8. After reboot, run game to see if it works.

    After performing the necessary steps, restore your system by doing the following:

    1. Click Start --> Run --> Type MSCONFIG--> Click OK
    2. On the General tab, choose Normal Startup
    3. Click OK
    4. Click YES, when asked to restart your computer

    Based on Will's post

    Msconfig for Windows Vista:
    To Boot Clean in Windows Vista

    1. Click Start --> Run --> Type MSCONFIG --> Click OK
    2. On the General tab, choose Selective Startup
    3. Uncheck Load Startup Items
    4. Select the Services tab
    5. Check Hide all Microsoft services
    6. Click Disable all
    7. Click on OK
    8. Click Restart.
    9. After reboot, run game to see if it works.

    After performing the necessary steps, restore your system by doing the following:

    1. Click Start --> Run --> Type MSCONFIG--> Click OK
    2. On the General tab, choose Normal Startup
    3. Click Ok
    4. Click Yes, when asked to restart your computer

    Based on Will's post

  • Thanks for the suggestion, but unfortunately still no luck.

  • Could be an installation error. You haven't played the game at all yet, right? I'd suggest to uninstall it, verify the entire directory-tree is indeed gone and then re-download it and re-install it.

  • User Avatar Image
    DjNDB Moderator

    @fpostma said: Could be an installation error. You haven't played the game at all yet, right? I'd suggest to uninstall it, verify the entire directory-tree is indeed gone and then re-download it and re-install it.

    Before downloading it again it is generally recommended that you
    delete your browsers cache/temporary internet files so that it is not loaded from there:

    In recent Firefox and Internet Explorer you can delete the cache/temporary internet files with CTRL-Shift-Del.
    In Firefox you would only select "Cache".
    In Internet Explorer only select "Temporary Internet Files".
    Uncheck all other boxes in each case.

  • Again, no luck. I have to say I have encountered this issue with more games and applications, e.g. some of the Zylom games (www.zylom.nl). That's why I believe there is something wrong with one of my Windows components, but I cannot figure out which one :(

  • User Avatar Image
    DjNDB Moderator

    @corpaul said: Again, no luck. I have to say I have encountered this issue with more games and applications, e.g. some of the Zylom games (www.zylom.nl). That's why I believe there is something wrong with one of my Windows components, but I cannot figure out which one :(

    How did it look like in those games?

  • Just found out I had to make IE my default browser. This fixed the problem.

  • @DjNDB said: How did it look like in those games?


    The same, HTML did not get processed but showed up as in a text editor. But I found the problem, IE had to be the default browser to parse correctly.

Add Comment