User Avatar Image

Can'T start free ep 1 ???

posted by Roamin64 on - last edited - Viewed by 504 users

My friend got his free ep 1 today, and his play button doesnt start the game. So i launched my purchased ep 1 , and the same , i cannot start ep 1 .

I can , however , start both episodes , after i have installed ep 2.


Please fix this.

21 Comments - Linear Discussion: Classic Style
  • That other thread listed suggested renaming and that did the trick. My original application was called "BackToTheFuture101 DRM 15.05" (minus the quotes) and after renaming it to "BackToTheFuture101" it worked perfectly (with wifi on and wihtout using the Terminal). If you have any problems, I'd give that a shot.

    That's pretty sloppy Telltale. Teach your developers what a relative path is, or atleast check your own support forums. :/

  • @Maniac536 said: I logged in and I cannot push the play button on episode 1. I can push the buy me now on episode 2, but the episode 1 play button does not work.

    I got it to work earlier today, but now I'm having this very issue...

  • @Bloody Eugene said: I played ALL Telltale games.
    Did you forgot the Guybrush-in-the-cell major bug that prevented finishing the game? Or the one on Muzzled, that prevented finishing the game too? or the last episode of "Wallce&Gromit" that someone ironically called "The BUGey man"? And the bug on puzzle agent demo that make you finish the game for free?
    And these are just the MAJOR ones.

    I have yet to hear about any of these bugs, with the exception of Puzzle Agent(that was an epic fail for telltale)
    Could you please explain to me these bugs here?

  • Same problem here. Clicking on "PLAY" does nothing. Can't start the game. So after waiting all this time to try our free episode, we still can't play. This is pathetic...

  • @diemer said: That other thread listed suggested renaming and that did the trick. My original application was called "BackToTheFuture101 DRM 15.05" (minus the quotes) and after renaming it to "BackToTheFuture101" it worked perfectly (with wifi on and wihtout using the Terminal). If you have any problems, I'd give that a shot.

    Guys. Do this. It worked

  • @Guibs said: Same problem here. Clicking on "PLAY" does nothing. Can't start the game. So after waiting all this time to try our free episode, we still can't play. This is pathetic...

    I tried what someone mentioned above, if you're running on Windows 7, right click the icon and hit "run as administrator". Worked for me.

  • Running as administrator worked for me, so I could finish the game, but seriously I don't know how I feel about buying the rest of the season if I gotta jump through hoops like this to get the rest of the games running.

    I might just get the PS3 versions, but I even had a small demo crash on that (game froze once when I tried to use the guitar on the amp).

  • I had this problem too, but run as administrator worked for me. However....

    I loaded the game and the sound doesn't link up with the graphics. By like, 15 seconds. Screw this, I'll buy the PS3 version. I played the demo and there were zero bugs.

    But yes, this is rather pathetic. Wait all this time to get the free version, and it doesn't even work properly. Terrible.

  • This worked for me, too (running on Windows 7, free Episode 1).

Add Comment