User Avatar Image

Walking Dead Episode 3 failure

posted by actormos on - last edited - Viewed by 231 users

I bought Walking Dead on Steam the other day and played to the middle of episode 3 when my computer restarted in the middle of the episode. I figured it would be no problem and I'd just have to play through a couple decisions again, but now whenever I try to play episode 3, all I get is a black screen and a constant sound of, what sounds like, a car driving through wind. Episodes 1, 2, 4 and 5 are working fine, just episode 3 is screwed up. Episode 2 was not loading, but I reinstalled the game and that fixed that problem, but 3 is still screwed up.

4 Comments - Linear Discussion: Classic Style
  • User Avatar Image
    DjNDB Moderator

    Please verifying your game cache files.

    Does Episode 3 work if you rewind one or more chapters?

  • I did the verify, and no, it doesn't. I've even started an entirely new game and just skipped to ep. 3 and it gives me the same result.

  • User Avatar Image
    DjNDB Moderator

    Are you playing on PC or Mac?
    If PC, Which Windows version?

    It's possible that your issue is caused by having multiple prefs.prop files, which sometimes happens for unknown reasons.
    There should be only one prefs.prop, and that's in the savegame folder:
    Win Vista/7: %USERPROFILE%\Documents\Telltale Games\The Walking Dead
    XP: %userprofile%\My Documents\Telltale Games\The Walking Dead\
    Mac: ~/Library/Application Support/Telltale Games/TheWalkingDead/

    Please check if there are additional prefs.prop files in the install folder
    (e.g. \Steam\SteamApps\common\the walking dead)
    or its subfolders.
    If so, make a backup copy of the prefs.prop and delete it from the install folder.

    If that doesn't help, make a backup copy of the savegame folder's prefs.prop, and then try copying the install folder prefs.prop to the savegame folder.

Add Comment