User Avatar Image

Strong bad crashes at startup

posted by nulian on - last edited - Viewed by 439 users

Strong bad crashes in windows vista after I click on launch in that activation start window also tried sam and max but have no problem in playing that.
It crashes when it goes full screen.

16 Comments - Linear Discussion: Classic Style
  • User Avatar Image
    Seg

    Can you try downloading and running the DirectX Web Installer and trying again?

  • Yep it still crashes after installing that update.

  • User Avatar Image
    Seg

    Let's try this:

    1) Go to C:\Users\*\Documents\Telltale Games\Strong Bad - Episode 1\
    2) Delete the file: prefs.prop
    3) Try running the game again.

    If that doesn't work, it may be that your download got corrupted. Try redownloading the game and run the installer again.

    If that doesn't work, tell me which of the above you did and then tell me if you're running any security software such as Norton Anti-virus or any other security program.

  • User Avatar Image
    Kevin Telltale Staff

    Actually, this is one thing that's new for StrongBad. Instead of deleting your prefs.prop file, hold the SPACE bar down while starting the game. This will start the game in "safe mode". Give it a try and let me know how it goes. Could you also let me know what machine, video card, etc?

    Hang in there!
    Kevin

  • Ok removing the file and holding space doesnt work.
    I know the installation aint broken because I played it on my xp boot but I just want it to work on my main windows.

  • Think this gives the most important part about my pc. If you want I can pm the full dxdiag file contents to you.

    ------------------
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 8/11/2008, 23:54:15
    Machine name: BENEDEN
    Operating System: Windows Vista™ Business (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080425-1930)
    Language: Dutch (Regional Setting: Dutch)
    System Manufacturer: System manufacturer
    System Model: System Product Name
    BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ (2 CPUs), ~2.0GHz
    Memory: 2046MB RAM
    Page File: 1263MB used, 3072MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 10
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 6.00.6001.18000 32bit Unicode

    ---------------
    Display Devices
    ---------------
    Card name: Radeon X1950 Pro
    Manufacturer: ATI Technologies Inc.
    Chip type: ATI Radeon Graphics Processor (0x7280)
    DAC type: Internal DAC(400MHz)
    Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_7280&SUBSYS_2204148C&REV_00
    Display Memory: 1019 MB
    Dedicated Memory: 253 MB
    Shared Memory: 766 MB
    Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (75Hz)
    Monitor: Algemeen PnP-beeldscherm
    Driver Name: atiumdag.dll,atiumdva.dat,atitmmxx.dll
    Driver Version: 7.14.0010.0597 (English)
    DDI Version: 9Ex
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 7/4/2008 05:21:30, 3691008 bytes
    WHQL Logo'd: Yes

    -------------
    Sound Devices
    -------------
    Description: Luidsprekers (Creative SB X-Fi)
    Default Sound Playback: Yes
    Default Voice Playback: Yes
    Hardware ID: PCI\VEN_1102&DEV_0005&SUBSYS_00311102&REV_00
    Manufacturer ID: 1
    Product ID: 100
    Type: WDM
    Driver Name: ctaud2k.sys
    Driver Version: 6.00.0001.1284 (English)
    Driver Attributes: Final Retail
    WHQL Logo'd: No
    Date and Size: 7/15/2008 18:07:18, 527384 bytes
    Other Files:
    Driver Provider: Creative

  • Same thing here, unfortunately. I've got Vista and a Radeon x1900. Updated the DirectX, got the new Catalyst driver, and unfortunately no improvement. The initial Telltale Games screen comes up, and I can click the "Launch Game!" button, but as soon as the screen goes black, it dumps back to the desktop. Holding space for safe mode unfortunately results in the same behavior.

  • Well I fixed the game in vista by using the windows xp prefs.prop file with a higher resolution I think the standard resolution the game starts on is not allowed on my pc.

  • I'm using Vista, i'm experiencing this problem too, none of the steps here seemed to help.

    To the previous poster, could you upload that prefs.prop file, worth a shot.

  • You can try with this file I put the resolution on 1024x768 so should work if problem was that.

    http://home.quicknet.nl/qn/prive/hh.arentsen/prefs.prop

Add Comment